Pre základnú funkčnosť, spríjemnenie používania webu, analytické účely a v prípade udelenia súhlasu aj na účely cielenia reklamy využívame súbory cookies. Nastavenie vlastných preferencií cookies môžete kedykoľvek upraviť odkazom v spodnej časti stránok.


Úvod » Predaj ukončený » Fazuľa mungo 500g - BIO


        

Fazuľa mungo 500g - BIO

Predaj ukončený

skladom

 

Číslo produktu: 1123
Výrobca: BIOLIENKA
naša cena bez DPH: 2,00 € (54,00 Kč)
naša cena s DPH (20 %):
2,40 € (64,80 Kč)

Jednoduchá príprava bez namáčania, výborná do polievok a zmesí so zeleninou či mäsom, vynikajúca na klíčenie. Vysoký obsah vit. skupiny B a vlákniny.

Táto malá zelená fazuľa je veľmi obľúbená v čínskej aj indickej kuchyni. Varenú fazuľu mungo používame do hustých zeleninových polievok, do zmesí so zeleninou alebo mäsom a ako základ vegetariánskych fašírok.

Ide totiž o najčastejšie používané klíčky na svete. Podľa toho, ako dlho necháme mungo klíčiť, získame buď krátke klíčky na maškrtenie a do šalátov, alebo dlhé chrumkavé klíčky, ktoré sú vynikajúce krátko osmažené v ázijských pokrmoch. Varená fazuľa vyniká vysokým obsahom bielkovín a vlákniny, je dobrým zdrojom vitamínov skupiny B a niektorých minerálov - horčíka, železa, mangánu a medi. Vďaka vysokému obsahu kyseliny listovej je vhodná pre tehotné a dojčiace ženy. Je tiež lepšie stráviteľná, ako iné strukoviny, a preto nespôsobuje toľko nadúvanie. Rovnako ako ostatné strukoviny stabilizujú hladinu krvného cukru a sú preto vhodné pre diabetikov. Výhonky fazule mungo sú navyše aj veľmi dobrým zdrojom vitamínu C a vitamínu K. Klíčenie fazule mungo: Fazuľu prepláchneme vo vode, dáme do širokohrdlej zaváracej fľaše a pridáme toľko vody, aby boli zakryté. Necháme cez noc napučať, potom zlejeme vodu, dobre prepláchneme a necháme odkvapkať. Vrátime fazuľu do pohára na zaváranie, hrdlo prekryjeme kúskom látky alebo papierom a necháme klíčiť na polosvetlom chladnejšom mieste. Každých 8 hodín prepláchneme a necháme odkvapkať. Necháme klíčiť 2 - 4 dni podľa toho, ako veľké chceme klíčky. Nakoniec prepláchneme a skladujeme v chladničke až niekoľko týždňov.

HMOTNOSŤ: 500 g

KRAJINA PÔVODU: Čína

PRÍPRAVA: Fazuľu mungo nemusíme namáčať, 3 hrnčeky vody privedieme k varu, pridáme 1 hrnček fazule a varíme na miernom ohni cca 40 minút do mäkka.

100 g obsahuje v priemere:

Energia: 1190 kJ/284 kcal

Bielkoviny: 24 g

Sacharidy: 43,6 g

Tuky: 1,1 g

Vláknina: 18 g

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.