Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
(Po-Št, 8-17 hod.)
0 ks
za 0,00 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Odoberaj Newsletter

Ďakujeme za Váš e-mail

  1. Úvod
  2. Predaj ukončený
  3. Fazuľa mungo 500g - BIO

Fazuľa mungo 500g - BIO

    Fazuľa mungo 500g - BIO
    Fazuľa mungo 500g - BIO
    Fazuľa mungo 500g - BIO

    Predaj ukončený

    Jednoduchá príprava bez namáčania, výborná do polievok a zmesí so zeleninou či mäsom, vynikajúca na klíčenie. Vysoký obsah vit. skupiny B a vlákniny... celý popis
    Dostupnosť
    Nie je skladom
    Cena bez DPH
    2,00 €
    2,40 €
    Momentálne nie je k dispozícii
    Číslo produktu:1123
    Výrobca:BIOLIENKA
    Kompletné špecifikácie

    Jednoduchá príprava bez namáčania, výborná do polievok a zmesí so zeleninou či mäsom, vynikajúca na klíčenie. Vysoký obsah vit. skupiny B a vlákniny.

    Táto malá zelená fazuľa je veľmi obľúbená v čínskej aj indickej kuchyni. Varenú fazuľu mungo používame do hustých zeleninových polievok, do zmesí so zeleninou alebo mäsom a ako základ vegetariánskych fašírok.

    Ide totiž o najčastejšie používané klíčky na svete. Podľa toho, ako dlho necháme mungo klíčiť, získame buď krátke klíčky na maškrtenie a do šalátov, alebo dlhé chrumkavé klíčky, ktoré sú vynikajúce krátko osmažené v ázijských pokrmoch. Varená fazuľa vyniká vysokým obsahom bielkovín a vlákniny, je dobrým zdrojom vitamínov skupiny B a niektorých minerálov - horčíka, železa, mangánu a medi. Vďaka vysokému obsahu kyseliny listovej je vhodná pre tehotné a dojčiace ženy. Je tiež lepšie stráviteľná, ako iné strukoviny, a preto nespôsobuje toľko nadúvanie. Rovnako ako ostatné strukoviny stabilizujú hladinu krvného cukru a sú preto vhodné pre diabetikov. Výhonky fazule mungo sú navyše aj veľmi dobrým zdrojom vitamínu C a vitamínu K. Klíčenie fazule mungo: Fazuľu prepláchneme vo vode, dáme do širokohrdlej zaváracej fľaše a pridáme toľko vody, aby boli zakryté. Necháme cez noc napučať, potom zlejeme vodu, dobre prepláchneme a necháme odkvapkať. Vrátime fazuľu do pohára na zaváranie, hrdlo prekryjeme kúskom látky alebo papierom a necháme klíčiť na polosvetlom chladnejšom mieste. Každých 8 hodín prepláchneme a necháme odkvapkať. Necháme klíčiť 2 - 4 dni podľa toho, ako veľké chceme klíčky. Nakoniec prepláchneme a skladujeme v chladničke až niekoľko týždňov.

    HMOTNOSŤ: 500 g

    KRAJINA PÔVODU: Čína

    PRÍPRAVA: Fazuľu mungo nemusíme namáčať, 3 hrnčeky vody privedieme k varu, pridáme 1 hrnček fazule a varíme na miernom ohni cca 40 minút do mäkka.

    100 g obsahuje v priemere:

    Energia: 1190 kJ/284 kcal

    Bielkoviny: 24 g

    Sacharidy: 43,6 g

    Tuky: 1,1 g

    Vláknina: 18 g

    Tovar zaradený v kategóriách
    Informácie pre zákazníkov

    Pomáhame vám žiť váš sen

    Kde nás nájdete

    GRISOM s.r.o.

    Smreková 526/10

    900 42 Dunajská Lužná

    Kontakty
    Logo
    RawFoodShop.sk
    Peter Polák
    (Po-Št, 8-17 hod.)
    Vytvořeno na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk
    Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.